7 лесни трика да започнете скромен живот

Много по-вероятно е напълно да помислите, че всяко едно от нашите спестявания отива на полето с цел. Ако сте пестеливи в живите идеи, ето и няколко прости трикове, с които да спестите пари, както и да получите финанси във форма.

1. Използвайте простира, за да сушите дрехите

Може ад сте изключително благодарни на някой, който измислил сушилнята; обаче, сушене на дрехи по линия, може да спаси парите ви годишно. След като видите, че слънцето е много приятелски, отидете на двора и прострете дрехите си там. Дори и да не разполагате с двор, вие все още може да направите малък простира във вашия апартамент.

2. Разменете маркови продукти

Повечето супермаркети имат секцията ниска цена, която може да бъде чудесна възможност да спестите малко пари. Някои маркови продукти, които обикновено се купуват на разпродажба за сезона или по-ниска цена са добра алтернатива. Те може да не са толкова хубави, колкото новата колекция, но все още имат една и съща стойност с останалите артикули.

3. Развийте своя собствена храна

Отглеждане на своя собствена храна може да спести много пари за хранителни стоки. Въпреки че може да се наложи да отидете за хранителни стоки до кварталния магазин, то все може да спестите половината от списъка за пазаруване.

4. Отървете се от кабелната телевизия

Кабелна телевизия ви струва много пари всеки месец. Всичко зависи от доставчика, който имате. В действителност, кабелна телевизия е нещо, което можете да зарежете и да спестите малко пари. Тъй като технологията е все повече и по-сложна; повечето от телевизионните станции имат стрийминг версия на програмите; Следователно, можете да използвате вашия лаптоп, за да видите любимите си предавания и филми.

5. Вземете обществения транспорт

Страната има създадена системата на обществения транспорт, така че хората могат да се движат, без да е необходимо да управляват. Когато си дадете равносметка, че гориво и паркинг са много скъпи, с помощта на местния автобус или метро може да спестите много от парите си.

6. Гответе собствената си храна

Храненето в ресторанта наистина дава удобен и лесен начин за глезене, ако обаче ядете собствената си храна определено може да се отцедите бюджета си. В допълнение, готвенето на своя собствена храна е не само добро за портфейла ви, но също така добре за вашето здраве. Не трябва да бъдете талантливи готвачи, може да започнете от просто меню с храна на първо място.

 

7. Извадете всичко, преди да напуснете къщата

Ще бъдете изненадани от това колко електронни устройства не се използва, може да ви спести малко пари от сметките за електроенергия. В допълнение, изключете електронни устройства, преди да напусне къщата. Това също е добро за планетата.