Топ нещата, за които не знаем около токсичното почистване с препарати

Традиционните токсични почистващи продукти – факти и статистики:

Факт: Изследване, проведено в САЩ сочи, че американците харчат около 90% от времето си в затворени помещения, в които нивата на замърсителите могат да бъдат до 5 пъти по-лоши, отколкото навън.

Факт: Според проучване, публикувано в списанието на технологии за околната среда, средната стойност на токсини в дома, които се съдържат е 400 химикали.

Факт: Агенцията за опазване на околната среда (EPA) разкри, че химикалите в домакински препарати са три пъти по-вероятно да причини рак, отколкото замърсяването на въздуха (съгласно 2012 проучване в списание „Sentinel“).

  • Повечето от конвенционалните марки домакински почистващи препарати съдържат множество токсични химикали.

Навярно сте чували за "търговски тайни". Тъкмо тук идва сюблимния момент, в които онова, което най-силно ни привлича в един препарат, може да се окаже, най-опасно или най-токсично.

С други думи, могат буквално да се скрият стотици токсични химикали, които стоят зад една дума - аромат. Но, това не е всичко. За да не се тровите излишно, когато му дойде времето за голямо почистване след ремонт, с извозване на строителни боклуци, направо потърсете фирма.

След като заговорихме за токсични препарати и опасности от бита и ежедневието, не бива да забравяме и това, с което сами вредим на околната среда. Изхвърлянето на всякакви битови отпадъци, в това число боклуци и строителни материали, останали след строителна дейност, ние силно замърсяваме околната среда. Ето, защо има специално depo.bg, което да свърши тази работа.