3 топ съвета за почистване, дори за най-малките

Давайте добър пример всеки ден, като подканяте тактично с молба, че имате нужда от неговата помощ.

Поддържайте добре подредени и очистени общите терени у дома, декорирайте спалня, почистете и подредете хола, организирайте кухненската посуда.

Включете детето в летните домашни задължения като измиване на прозорци, фасади и витрини; а по цялата организация на детските помещения в началото може да се включите и самите вие. Така ще дадете добър пример кое как се прави, къде се събират играчки, как се подреждат дрехи и как се почиства след всяка игра.

За целта набележете нещо полезно и следвайте 3 основни стъпки:

1. Сортирайте - започнете с една малка част задължения, които да дадете на малкия човек: един-единствен рафт, на малка площ или едно чекмедже за начало е напълно достатъчен.

2. Организирайте – направете елементарно продължение за 15 минути и след това започнете само да наблюдавате. Поставете малките предмети, дрехи и други, етикетирайте за малки деца, и ги научете на организационни умения.

3. Всичко старо на боклука – и накрая, когато времето за почистване и подреждане изтече трябва да сте сортирали всичко. Може да дарите предмети за съхранение по техните места за съхранение, да съхранявате играчки или да имате новите площи за детските попълнения. Всичко зависи от вашата добра организираност, правила и ред, които изграждате у дома.