Как да създадем изолация или сянка в дома, през лятото

Външните изолации са плътни, ажерни пана, известни още като персиени. Първите са били конструирани от дъски, летви, а по-късно в тях са добавени материали от алуминий или PVC. Те се подреждат в жлебове, затварят се с езици, укрепват се от напречни подпори, монтирани успоредно или под форма на Z. В горният им край се поставя летва в хоризонтално положение, която пречи на входа да се стича вода по фугите, между вертикалните съставни елементи. Ажерните са изцяло или частично решетъчни, кото оставят част от светлината да прониква. Такива пазят повече от топлина, колкото от студа. Това ги прави и така подходящи за подобни вилни зони. Поставянето на решетки върху паното е наклонено навътре, за да се гледа свободно навън, без стоящият отвътре да бъде видян. Разберете повееч на TEPETO.COM.

Традиционните капаци са от дърво. Напоследък се използва дъбовият материал, като по-скъп и тежък на вид. Преминава се към екзотична дървесина и чам, по-слаб и евтин материал и т.н.

Неудобството на дървени капаци се свежда до поддръжката им. Тук може да поръчате такава: POCHISTVA.COM.

Когато изцяло зависи от климата се налага да се боядисват на 5 години и да се защитават с лазурен лак на 2 или 3 години.

Размерът и дебелината на капаци, може да варира и се избира за всяка къща според климата на региона. С дебелина 48 мм се водят по-устойчиви на температурните амплитуди и подхождат на юга, докато на север се избират с дебелина о 21 мм.

Бумът на капаците от алуминий и PVC се дължи на тяхната икономичност, устойчивост срещу коризия и облекчено поддържане. Тези PVC са предимно бели, но сред тях могат да се открият и поръчат и в други цветове. Те не изискват поддръжка, чрез боядисване, но цветът им избран един път не може да се подменя. Слабото място на този вид капаци за прозорци е, че не защитават от кражби и взлом. По-стабилни са капаците от термолакиран алуминий, който не корозира.

Подборът на цветове, зависи от ефекта, създаван между топли и студени нюанси. Нюансите се съчетават плавно в хармония и тонове. Оцветяването се отнася до дървени капаци, а те могат да се лакират с лазурен лак за UV защита.

Лакове и бои има в огромно разнообразие. Всеки един вид отговаря на различните видове дограма за прозорци, капаци или щори. За да съхранят за дълго качествата си, трябва да им се осигури достатъчно защита. Такава няма да налага бърза подмяна, заради старо покритие. И все пак, когато се налага смяна, то потърсете професионални услуги.