Няколко свежи идеи, за да обновите дома за пролетта

 

Не се тревожете. Вече има фирми, които предлагат полезни услуги в почистване на домове. Ето и контакти с никой от най-търсените:

Почистване на апартамент, жилище с извозване: http://fori.eu/pochistvane-obshti-chasti-na-blok-v-sofiya;

Извозване на битови отпадъци: http://smetishte.com/smetishte-stroitelni-bitovi;

Хамали за извозване на стари мебели:

http://xn--80aa7ac7b.bg/%D0%B8%D0%B7%D1%85%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%BB%D1%8F%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%BC%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%B2-%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F.

Когато сте предприели първата стъпка, то време е и да положите последни финализиращи действия, по освежаване на помещенията:

Рецепта за освежители за въздух: Вземете 30 грама морска сол, 200 мл вода, спрей, етерично масло с остър но приятен аромат - бор, иланг, лавандула. В плътно затворени контейнери, поставете солите с 50 капки от избраното масло. След 15 минути разтворете солта във вода и изсипете в бутилка със спрей. Такъв ароматизатор може да елиминира миризмите, не само в банята, но и във всяка друга стая, а дори и в гардероба при бельо и дрехи.

Чудните ароматни вани са направени на същия принцип: етерично масло и сол, защото солта се разтваря във вода. Можете да направите чудеса във вашата баня. С това освен основно почистване може ад постегнете зашеметяващ "ефервесцентни" ефект.

- Добре известните "аромати" в микровълновата също ще помогнат за премахване на естерите Просто капка мента или лимонено етерично масло в чаша с вода, поставени в микровълновата на висока мощност в продължение на три минути.

- Ароматизиране и чистота: Преди почистване, вземете памучен пелети и капково напояване с три капки лавандулово масло. Ароматната лавандула ще действа през цялото време дори след дни.

Отлично, и най-важното, безвредно средство за миене на съдове: разтриване на детски сапун в 200 мл вода. Сместа се стапя на водна баня и след това миксер, ритъм на пяна. Сега внимателно въведете в малки дози редовната маса 250 грама сода и 30 капки лимонов етерично масло. С готовата паста може да измиете всяка мръсотия, без да се страхувате да не навредите на здравето си и това на останалите обитатели в дома (включително деца, възрастни хора и домашни любимци!

Надяваме се, че тези прекрасни съвети и полезни рецепти да ви помогнат да направите дома си по-уютен и чист.