Почистването, което ще промени живота ви

 

Спално бельо

Дори спалнята ви да е стара мебел, която отдавна се каните да изхвърлите, но средствата все не са достатъчни, за нови инвестиции, то погрижете се поне за спалното бельо. Такова не изисква голяма инвестиция, но много може да оптимизира помещението, в което спите.

Сменяйте чаршафи веднъж седмично. Поради опасността от тежки алергии, добре е да знаете за услугите по почистване след смърт.

Ако имате стар матрак, трябва да предпазите кожата си от акари, затова вложете допълнително пари, за да получите защитник за вашите спални помещения. Всичко се измива веднъж месечно, докато спалното бельо се подменя на всеки 3-4 дни.

Погрижете се за старата пералня и сушилня.

За да убиете всички алергени. Ще трябва да дезинфекцирате пералнята и сушилнята дълбоко и редовно. По този начин няма да се предават вредните микроби по изпраните дрехи и аксесоари за дома.

Баня (душ) кърпи

На всеки четири до пет дни просто заменете хавлиените кърпи с чисти. За баня, душ, мивка, вана използвайте препарати с мощни действия, които убиват всички микроби. Ако ви трябва сонда за вода, вижте тук: http://evrosonda.com/sonda-za-voda-podpochveni-vodi.

Още няколко бързи идеи:

Кухненски парцали – такива със сигурност се ползват от всяка домакиня, защото е много по-лесно и икономично да се нареже старата памучна тениска и да се използва за забърсване на печка, кухненски плод или мивка, вместо да се ползва кухненска ролка, която се харчи много бързо. И все пак не забравяйте често да хигиенизирате тези кърпи, за да не пренасяте микробите от едно място на друго в дома. Научете повече и за извозване на стари мебели с фирма.