3 най-допускани грешки в реда и чистотата на дома

 

Ето и 3 от най-често допусканите грешки при почистване:

грешка №1

Вие искате да се постигне идеала за чистота. В действителност, за да реализирате тази мечта идеалния ред, може да ви отнеме време и усилия. Поради това, почистването се превръща в тежък труд, но мивката в банята все още са мръсни, а по рафтовете прахта сякаш не спира да се натрупва. Много по-разумно е да приемете това за даденост, както и факта, че ако имате любим съпруг, деца и пухкава котка, вашия апартамент не може да 24 часа на ден изглеждат като снимката на списанието за живота на звездите. Забравете за звездите: те имат специалисти, които да установят реда в домовете им. Достатъчно е да почиствате къщата веднъж седмично и да съхраните чистотата и уюта на едно средно ниво. Тук може да видите за събиране и изхвърляне на стари дрехи.

грешка №2

Ако работите на непълно работно време или изобщо не, това не е причина да се превърнете в лична камериерка за всички у дома. Насърчавайте детето да чисти и прибира своите играчки, да сгъва дрехи в гардероба и съпругът  да поставя мръсните чинии в мивката и мръсното пране в коша. През уикенда организирайте общо почистване: задавайте таймера за един час, включете оптимистичен музика и разпрострете обхвата на работата между домакинството. Ако всеки член на семейството допринася с малък принос за поддържане на чистотата, ще бъде много по-лесно.

грешка №3

Както вече споменахме изградете навик за почистване веднъж седмично. През делничните дни, за работната мама не е лесно да намери време за прибиране на всичко, така че редът се пада върху уикенда. Всяка стая кухня, баня, тоалетна, спалня, хол, стая за деца, трябва всяка вечер да се почистват за 15 минути. Научете всички членове на семейството, преди лягане да приведат своите неща в ред.