Нещата, които да измете предвид при планиране на кухня

 

Днес има голям брой различни начини, за да направите кухнята удобна. На първо място това може да стане с услугите на Извозва.Ком. След това и да използвате кухни, дори на малката площ рационална.

Основни принципи в организацията на кухненското пространство

За да избегнете проблеми в бъдеще, трябва да обмислите всичко, дори подробности, които на пръв поглед изглеждат незначителни. Преди да започнете да планирате, трябва да отговорите на редица въпроси, включително:

Ако площта е много малка, има ли начин да увеличите кухненското пространство? Например, разширете вратата или премахнете една от стените? След като отговорите на тези основни въпроси, може да преминете към основните принципи в планирането на кухнята.

Необходима ли е голяма маса за хранене?

Къде се приема яденето: в кухнята или в трапезарията?

Колко хора могат да бъдат в кухнята наведнъж?

Outlet - именно с тях си струва да започнете. Ако все още не знаете, колко изходи са необходими, тогава трябва да се ръководите от правилото: за една зона - един, но за двоен изход. Това ще позволи да се избегнат много проблеми в бъдеще.

Уреди - ако има нужда от покупка на нови домакински уреди, трябва да се уверите, че тя не претрупва цялата свободна площ. Първо трябва да помислите за цялостното освобождаване на терените, а това може да стане с изхвърляне на стари ел. уреди, с помощта на Извозва.Ком.

Работен триъгълник - това е разстоянието между печката, мивката и хладилника, което трябва да бъде най-малко 3 метра. В същото време не трябва да е повече от 6. Трябва да се отбележи, че за постигане на максимално удобство, хладилникът трябва да е разположен до зоната, в която продуктите се нарязват и обработват.

Мивка - най-удобният модел не е единична, а двойна мивка. С такава мивка е по-лесно да миете съдовете или да изплаквате зеленчуците.

Печки - най-удобната печка е тази с повърхност най-малко 35 см. За да спестите кухненско пространство, печките са оборудвани със специални дълбоки чекмеджета за тигани и големи саксии.

Осветление - осветлението трябва да е организирано по такъв начин, че да е насочено максимално към работната повърхност. Най-правилното е поставянето на лампи под стенните шкафове.

Съвременните кухни ще ви помогнат да изберете функционален и удобен модел, в който можете не само да готвите и да се храните, но и да организирате различни събирания с близки.