Окачен таван от бамбук

 

Тук може да видите много интересни материали, като например: Бамбук – любопитни факти.

Ето и как да направите плътен бамбуков таван:

Естествен таван, изработен от бамбукови стъбла в почти всяка стая на апартамента, може да бъде направен със собствена ръка, но човек трябва да вземе предвид площта на стаята. В голямата стая таванът от този материал ще изглежда тъмен и леко смачкващ. За да се избегне това, е необходимо да се направи централната част на тавана от бамбукови стъбла и да се монтира окачен таван, около периметъра на тавана.

Как да го направим?

На малко разстояние от тавана се прави рамка от гредата, която е прикрепена към стените. Това разстояние, зависи от дебелината на бамбуковите стъбла. Ако зад окачения таван има лампи, трябва да се вземе предвид и тяхната дебелина. В тясна стая баровете могат да се водят в вдлъбнатини в противоположни стени.

В широка стая, за да създадете рамка, трябва да инсталирате греда. Формата на рамката зависи от вашето въображение и дължината на бамбуковите стъбла. Готовата рамка е изпълнена с бамбукови стъбла. Стъблата могат да бъдат с еднаква дебелина или различни, или да се редуват помежду си. Тънки стъбла, преди да поставите, върху рамката, можете да вържете няколко парчета.

Лампите зад окачен таван изглеждат много красиви, но няма да дадат пълно осветяване в стаята. Тогава ще са необходими други алтернативни източници на светлина. Може да поставите лампа, върху гредата и да я стилизирате към интериора на стаята.

За да направите това, рамката от абажура е сплетена с ютово въже или целият абажур е заменен с друг, изтъкан от върбови пръти. Същото нещо трябва да се направи и със стенни светлини. Шнурът на абажура може да бъде украсен с изкуствени растения или същото въже от юта.

Източник: interpolezno.com