Има ли начин да се отървете от дървеници

 

За да не се случи това, е необходимо да се отървете от дървениците възможно най-бързо. За да направите това, трябва да знаете, как да ги намерите и какво да правите с тях. Ще ви разкажем подробно за това.

Как да разберем, че дървениците са в леглото и защо са опасни

Съществуват няколко признака, по които може да разберете, че дървениците живеят в апартамента ви.

Първо: сутрин по тялото се появяват отделни вериги от ухапвания от три до четири. Ако ги забележите, трябва незабавно да проверите апартамента за други знаци.

Вторият е екскремент от дървеници, малки черни точки, които могат да се видят в леглото, близо до него или дори по тялото.

Третото е петна от кръв, върху постелките. Те се появяват поради факта, че в съня може случайно да смажете буболечка, която е пила кръв. Петната обикновено означават, че в апартамента вече има много насекоми.

Четвъртата е миризмата, която е подобна на аромата на малини или коняк. На закрито се появява, когато от паразитните насекоми има голям брой.

Основната опасност от ухапвания от дървеници е алергичната реакция на организма. Белезите сърбят и провокират човек да ги разчесва. По тялото бързо се образуват рани, които лесно могат да се заразят.

Ако откриете поне един от тези признаци, трябва да се борите с дървениците.

Ухапванията от дървеници приличат на пъпки от варицела - те също се изчервяват и сърбят;

За да намерите черни точки от дървеници, е добре да използвате бяло спално бельо за известно време. На такова по-добре ще са видими следите.

Какви начини да се отървете от дървеници има

Има два начина – да третирате сами къщата или се обадете на контрол на вредителите - Превента ДДДД.

Ако решите сами да се отървете от дървениците, първата стъпка е да унищожите възрастните. Това е важно, тъй като именно те се размножават.

Преди обработка подгответе апартамента: преместете мебелите далеч от стените, разглобете легла и дивани. Също така ще трябва да перете дрехи, спално бельо и други текстилни аксесоари при температури над 60 ° C. Направете мокро почистване, отстранете праха от повърхностите, премахнете килимите, картините, плакатите, рамките от стените, извадете нещата от шкафовете и внимателно отлепете парчета тапет, които са се отдалечили от стената, тъй като зад тях може да има гнезда на дървеници.

След подготовката трябва да третирате със специален инструмент всички пукнатини и процепи в стаите, кухини зад перваза, зад облицовките на вратите и зад мебелите. Необходимо е да се блокират всички възможни пътища, по които насекомите влизат в апартамента. Ако източникът на насекомите е от съседите, вероятно ще си проправят през всякакви пукнатини или цепнатини, между апартаментите.

Важно е, да се обработят всички стави на конструкцията на леглото и гънките на матрака. В тях обикновено живеят дървеници. За да направите обработката безопасна, трябва да изберете специални продукти, които могат да се използват в спалнята.

В заключение: Какво да направите, ако откриете дървеници вкъщи

Има четири признака, че дървениците живеят във вашия дом. Те включват вериги от ухапвания от три до четири по тялото, екскременти от дървеници, петна от кръв върху спално бельо и специална миризма.

Можете сами да се отървете от дървеници или да се обадите на контрол на вредителите.

Ако сами отравяте дървеници, трябва да блокирате всички възможни начини за влизане в апартамента. Също така ще трябва да подготвите стаята и след това да третирате със специален инструмент всички пукнатини и процепи в кухината зад перваза, облицовките на вратите и мебелите.

Важно е да се избере средство за пръскане на дървеници въз основа на показателите за безопасност.

Правилата за безопасност зависят от продукта, който използвате. Например може да ви трябват само ръкавици и щит за лице или професионален респиратор и защитен костюм.

За да не внасяте дървеници в къщата, по-добре е да огледате тялото и дрехите, след като се върнете от многолюдно място.