3 топ въпроса около минералните води

Много хора са загрижени, че плодовете и зеленчуците са по-малко питателни, отколкото се нуждае организма им. С достатъчен прием на минерали могат да се набавят необходимите количества при това напълно без да се налага непрестанно захранване.

Дали това е нещо, което наистина трябва да притеснява или не, минерална вода може да е и като добавка витамин, доставяйки необходимите количества и ползи за здравето. Това може да стане само с пиенето на всички видове минерална вода.

Първо, което е добре да знаете, че някои важни минерали се намират именно в питейната вода. По този начин чешмяна вода съдържа минерали, които консумирани в ежедневните два литра вода на ден, могат да бъдат намалени с 10 до 15% от дневния порцион калций и до една трета от необходимият магнезий. Така количеството на минерали в чешмяната вода в различните региони варира значително.

Как да разберете какво има във Вашата вода?

Проверка на отчет за качеството на водата може да ви даде представа колко високо съдържание на минерали има в местния център по водоснабдяване.

Как минерали в питейната вода повлияе на здравето?

Дори най-скромните суми на минерали, открити в редовното пиене на вода играят полезна роля за здравето. Калций и магнезий са важни за здравите кости. Магнезият помага за регулиране на кръвното налягане. В действителност, хората, които живеят в райони с много мека вода (която е с ниско съдържание на минерали), могат да са в по-голяма степен застрашени от сърдечно-съдови заболявания. По ирония на съдбата, едно и също нещо може да бъде вярно, ако живеете в район с много твърда вода. Всички тези минерали могат да бъдат пренесени по водопровода, така че хората, които имат твърда вода често използват система за вода за омекотяване за отстраняване на минерали.

Колко минерална вода трябва да пиете?

Ако подозирате, че питейната вода е с ниско съдържание на минерали, може да я добавите към вашата диета. Бутилираната минерална вода съдържа до четири пъти повече калций и магнезий от чешмяната вода. Едно проучване установи, че хората, чиито питейната вода е с ниско съдържание на магнезий са успели да понижат кръвното си налягане чрез пиене на литър минерална вода всеки ден.

Разбира се, има и други начини да си набавите важния магнезий. Това може да стане с храни като - кафяв ориз, бадеми, боб, лима и спанак. Те са идеални източници на магнезий. Но пиенето на минерална вода определено може да добави към вашия прием на калций, магнезий и други минерали.