Тенис на корт за деца

 

Футболът е по-груб спорт. Това обяснява и защо треньорите препоръчват децата да бъдат запасвани на него след десет годишна възраст, когато структурата и костната система са поукрепвали.

Тенис на корт е подходящ за по-големите. Въпреки това специалистите са на мнение, че допринася добре развитието и при децата. За целта е нужно детето да е на поне 5 годишна възраст, за да започне с основните техники и похвати и постепенно да усвои тънкостите на играта тенис на корт. В много от случаите да започва и с тенис на маса, където възрастта не оказва значение, стига пособията да са пригодени за височината на практикуващите играта.

Източни бойни изкуства са много на брой и предполагат усвояване, както на физическия контрол, така и на духовния. Всяко бойно изкуство е съвкупност от множество движения, методи и похвати, които се учат с години за постигане на истинско съвършенство. Източните бойни изкуства са подходящ спорт за децата от ранна детска възраст и както всеки друг спорт, така и те учат на самодисциплина, самоконтрол и овладяване на яростта и енергията, заложени у всеки.

Гимнастиката, както и леката атлетика са спортни занимания, които извайват телосложението у подрастващите момчета и момичета. Някои треньори са на мнение, че децата могат да бъдат записани при старта в начално училище, но повечето са единодушни, че най-подходящия период за изучаване на двете дисциплини е 10 години.

Съществуват множество спортове и за всеки от тях си има характерни белези, които трябва да бъдат съобразени с възрастта на детето. Мнението на специалиста и съвета на треньора имат най-висока стойност.

За грипове за тенис тук.