За тестените италиански специалитети

 

В пастата и макаронените специалитети като спагети с различни типове сосове се вмъкват съставки на много полезни природни храни, в това число подправки, зеленчуци и зехтин.

Специалистите съветват, почитателите на италианската кухня да избират макаронени изделия и паста направени от твърди сортове пшеница, които са нискокалорични и съдържат големи количества бавно усвояващи се въглехидрати. Това спомага, глюкозата в организма да се поддържа за по-дълго време на необходимото ниво, а калоричността на консумираните изделия се запазва сравнително ниска.

Здравословни и полезни могат да бъдат макаронените изделия и пастата, ако по време на тяхното приготвяне не се прибавят големи пропорции мазнини, а сосовете са леки.

Италианските специалитети направени от макаронени изделия и паста са богати на витамин В1, който се бори с умората, но за да бъде съхранен в завършен вид преди сервирането му, не бива да се изплакват сварените тестени изделия със студена вода.

Макароните и пастата са богати и на белтъчини, имат високи нива целулоза, а тя премахва токсините и шлаките натрупани в тялото.

Благодарение на този сорт пшеница, от който се изработват макароните, спагетите и корите за паста в италианската кухня, може да сте уверени, че има кой да следи нивата на захарта в организма ви. Свойството им да създават усещане за ситост е още една предпоставка да изберете тях пред други храни.