Тайните на италианската кухня

 

Тайната на италианската кухня е известна по света с някои специалитети на фамилията на основните продукти. Тук силно осезаемо присъстват зехтин, различни видове сирена в това число прочутите пармиджано, горгондзола, моцарела и маскарпоне, колбаси, сред които мортадела и прошуто от Парма. И всичко това е съпроводено от неповторимия вкус на италианските вина.

 

Всеки район и град в Италия си има собствени специалитети,  различни един от друг и всички сформират "италианската кухня".

Италианците от край време са хора, които обичат да си угаждат на трапезата и факта, че не винаги през деня им се отдава тази възможност им предоставя да направят това вечер. Затова и като основно хранене се смята вечерята. Тя помества предястие, два вида основно ястие и десерт.

За обилен обяд, не винаги може да се говори при хората населяващи световния Ботуш. В големите градове това е съвсем трудно и непосилно, защото животът е забързан и работещите не намират много време. По време на обяда се хапват храни набързо, а същинското угощение е вечерта. La bella Italia е уникална, неповторима и изненадваща със своите традиции, обичаи и тайната, която крие за своята кухня.