Защо и колко често трябва да се чисти охладителната система

Най-често охладителна система на лаптопи се състои от радиатор и вентилатор. Вентилаторът се грижи за разместване на въздуха от околната среда и извеждане на горещия въздух отвън. В режим на работа, въздухът навлиза с прашните частици и се натрупва с течение на времето в радиатора. По този начин намалява ефективността на охлаждане, до точка на спиране на всичкия горещ въздух. Рано или късно задръстена с прах, охладителната система ще доведе до повреда на вашия преносим компютър и като правило, ремонтът ще струва няколко пъти повече от цената на превантивна поддръжка на системата за охлаждане. В зависимост от условията на работа, времето да работи лаптопа, без да бъде почистван е различно. Ние препоръчваме профилактика на охладителната система най-малко веднъж годишно.

Ако не се направи профилактика то последиците за работата на лаптопа са непредвидими. Ето, и няколко основни неща, на които трябва да се обръща внимание в сервиз за техника:

Диагноза

След като се определят причините за възникването на проблеми с лаптопа, техниците могат да поставят диагноза и да определят разходите за ремонт.

След поставяне на диагнозата са длъжни да позвънят на клиента и да дадат ясна представа за това, колко ще струва преодоляване на този проблема и разходите за ремонт.

Ремонт

Когато се споразумеят за ремонт, двете страни, техниците се захващат за работа. Такъв тип ремонт обикновено отнема от 1 до 2 работни дни. Има възможности за спешни ремонти.

Тестване

След приключване на ремонта, всички устройства, задължително са тествани от инженерите. След успешното завършване на цялостната профилактика по устройства, клиентът може да получи обратно лаптопа си.

Вижте повече за батерия за лаптоп.