На какво залага мобилността днес

 

Ако Google иска, ние го правим. Така се поставят основите на мобилната революция. Според Google, се препоръчва уебмастърите да изградят своите сайтове като отзивчив, но ако това не е опция, те предпочитат бизнеса да е в полза и за мобилните потребители. Това ще увеличи вероятността един сайт да се класира добре сред Google Mobile Search.

Подобрените приложения и мобилни устройства помагат на всички да са с приятелите си, независимо от местонахождението им. Така може да изпращаме текстово съобщение или имейл и когато се опитаме да отворим тази връзка на мобилно устройство, всичко да е до нас.

Някои доклади показват, че при 60% от мобилните потребители през последните 12 месеца не са имали проблеми при работа с браузър и уеб сайтове, които са ги довели до факта да се откажат от дадена мобилна страница.

Скоростта е важна, тъй като, както време е ограничено за всеки. Един нормален сайт, който не е мобилно оптимизиран ще направи много бавно нещата, така, че да се случат. От значение е и конкуренцията, която на прага на играта с красиво оптимизиран мобилен уеб сайт може да покаже много. Извън топ 200 търговци на дребно в проучване, направено при над 68 фирми не са имали мобилен готов сайт.

В общи линии, за да бъде приложим един уеб сайт той трябва да е добре оптимизиран спрямо новите мобилни технологии, а в същото време потребителя може да се възползва максимално от това, което му се предоставя.