Няколко чести случая на аварии при климатици

 

Ето и едни от най-често появяващите се проблеми около профилактиката на климатици и климатични системи. Това, което трябва да знаем от обща култура може да ни помогне в голяма степен при предпазване от повреди:

Течовете на фреон и ремонтни дейности - Загубите във вашата система ще намалят нейната ефективност и състоянието може да се влоши с течение на времето. Фреонът не е източник на гориво е само охлаждаща среда и като водата в радиатора той трябва само да се смени, ако има изтичане.

1) Купете единица ефективността - колкото по-висока ефективност на агрегата, има вашия климатик, толкова повече тя ще ви струва в началото, а инвестиция в нея по-висока ефективност на системата ще върне вашите инвестиции многократно до свеждане на пълни икономии на разходи в течение на продължителността на живот за съоръжения. Климатикът се класира в SEER или сезонни енергийни рейтинги, демонстрирайки мощността на охлаждане за единица електроенергия, така че по-голям брой и клас струва оправдано повече. Преди 1992 г. повечето единици, произведени са при 6.0 SEER рейтинг. Днес това понижава ефективността и може да си купите високо ефективни единици започват с 12.0. Ако заменяте от система, която се оценява на 6.0 с 12.0 спестявате половината от цената на електрическата енергия за работата на устройството. Две скоростни единици могат да работят на ниска скорост от около 80% от времето, което им позволи 16.0+ SEER. Повечето нагреватели са оценени в AFUE или като годишно оползотворяване на разхода на гориво. AFUE измерва количеството топлина, която е предадено на къщата в сравнение с количеството гориво, което трябва да се осигури ако става дума за отопляване. С отопление на климатик, се разходват 80% повече енергия заимствана от електричеството, което доставя топлина и на останалите 20%, които се губят в пространството. AFUE се отнася само за горивна ефективност на уреда.

2) Вземи програмируем термостат - трябва да помислите за инвестиране в програмируем термостат, особено ако къщата ви е празна през по-голямата част от деня. Това ще ви позволи да настроите устройството да е по-ефективно температура, докато се отиде и след това да го пуснете обратно до удобно ниво тридесет минути преди да пристигнете в дома. Някои хора също така са определили различна температура, когато са заспиват нощем, а по-късно в будно състояние стайната температура да е нормална. Повечето термостати могат да бъдат определени за определен ден от седмицата, така че можете да заобиколите програмата или да промените в дните. Това е подходящ вариант, когато сте у дома и през почивните дни.

Полезна информация: