Повече за вентилаторите

Първото, което не трябва да забравяте е, че има два основни вида вентилатори, като единият се намира вътре в лаптопа, а другия най-често слагаме под лаптопа и той не е част от него. По-важните - вътрешните вентилатори от Викиват предпазват лаптопа от разтапяне и най-вече процесора му. Външните вентилатори са за препоръчване на хората, които работят доста часове на компа и тогава вътрешният не може да смогне на натоварването.

На второ място по важност поставяме характеристиките на вентилаторите, особено при вътрешните са от много голямо значение. Добре е при необходима смяна на вътрешен вентилатор или друга част да не си играете вие, а да се доверите на професионалисти, защото може тотално да съсипете джаджата си. Друг е въпроса с ползването на външния вентилатор, който се поставя много лесно и бързо. За целта обаче отново трябва да изберете подходящия модел от голямото разнообразие за вашия лаптоп.

Не забравяйте, че вентилаторите служат за защита, охлаждане и значително улесняват работата ви. Въпреки добрата им работа, както на вътрешния, така и на външния, не трябва да пренебрегвате индикациите за прегряване и пренатоварване, защото лаптопът няма да издържи дълго време така. Именно поради тази причина ви съветваме да се съобразите със спецификите на лаптопа си и да си вземете правилното охлаждане и да не се доверявате на най-евтиното, търсете добро съчетание между качество и цена.

Други продукти които може да разгледате: