Какво е важно да знаете за твърдите дискове

Най-задавания въпрос – какъв харддиск да изберем.

Най-често харддисковете се делят по типа интерфейс, скорост на запис и четене на информацията, капацитета – или обема информация която може да се съхрани в него.Много е важно да обърнете внимание на марката – дали е надеждна и известна. Също така какъв гаранционен период предлагат от фирмата. Изключително важна подробност.

Повечето хора се интересуват от скоростта на запис – това е важно за да записвате бързо – ако имате много информация за съхранение, голямата скорост на запис е голямо удобство.Технологиите се развиват – появява се възможност за запис на повече информация в по-малък хард диск, скоростта на въртене на харддиска се увеличава и това позовлява записа да става по-бързо.

Обикновено масовите харддисковете са с въртене от 7200 оборота в мин. Разбира се има и хард диск с много по-голяма скорост на въртене, но той е от по-скъпите ценови класове.

Всеки трябва да си направи сметка от какво има нужда – скорост на запис, обем, дълга гаранция – или да намери някакъв среден вариант където всички тези важни подробности ви удовлетворяват.