Кога и как да общуваме в службата

Показвайте уважение – ако нямате пряк контакт с шефа, но се налага да му съобщите важна информация, уговорете си предварително час. Не си въобразявайте, че може просто да нахълтвате. Това би било белег за лошо поведение и възпитание. В работата, както и в бизнес срещите трябва да сте ясни и да умеете да излагате същността на въпроса, без да увъртате. Повече може да научите и в курсове по бизнес администрация.

Използвайте и-мейли – размяната на и-мейли е изключително удобна форма, ако работата ви е свързана с непрестанно движение. В случай, че седалището на фирмата, в която работите е в друг град или сте стеснителни да разговаряте очи в очи, то това е подходящ начин. Внимавайте само за начини на споделяне на информацията и кореспонденцията. Не забравяйте, че всичко се документира. Ако работата ви е свързана с документация или икономика, то може да запишете допълнителен курс по счетоводство.

Не злословете по адрес на колегите – независимо дали работите в малка фирма или огромна компания, екипността е много важна. За да нямате конкуренция обаче и за да не се притеснявате всеки път, че някой може да ви отмести от поста, не спирайте да се развивате. Ако ви трябва език, запишете курс. Удобни форми на обучения предлагат следните: курсове по английски език и курсове по немски език.

Внимавайте как се изразявате – ако работите за чуждестранна компания и повечето от колегите ви са чужденци, включително началството, внимавайте как се изразявате. Бъдете уверени в познанията си по конкретния език, за да не останете недоразбрани или да сте казали не каквото трябва. Когато изказвате мнението си се аргументирайте с примери. Помогнете си още с:

курсове по италиански език         

курсове по испански език             

курсове по френски езици            

курсове по руски език    

курсове по гръцки език