Как да изберем професия?

Използването на тест за професионално ориентиране е един много лесен начин посредством който всеки един от нас може да научи какви са му силните страни и интереси. Само по този начин може да се вземе правилното решение за бъдещата професия.

Елегантността не е само въпрос на личен избор

Споделена красота и много оригинални идеи. Това е, което откроява дрехите днешно време и поставя на върхови позиции усещането за женственост, стил и красота.

Read more: Елегантността не е само въпрос на личен избор

Хубави дамски дрехи

Обичате да се обличате модерно и точно по тази причина доста трудно намирате подходящи дрехи в кварталните магазини? Защо не пробвате да купувате дамски дрехи от онлайн магазните? Разнообразието което предлагат те е несравнимо по-голямо и това е най-голямото им предимство.

10 важни неща в погребалния ритуал в Северозападна България

Във всеки регион на света и във всеки регион на България погребенията се извършват по различни ритуали.  Тези ритуали са утвърдени в годините и се предават от поколение на поколение. Някой от тях се променят в годините, други се запазват непокътнати векове на ред.

Едни от най-често ползваните ритуали при погребение в северозападния край са:

Когато човек е на смъртното си легло задължително трябва да гори свещ при него.

Не е редно той да умира без запалена свещ, ако това се случи следват много съпътстващи ритуали.

Другото важно нещо е покойникът в никакъв случай не бива оставян сам.

Той трябва задължително да е изкъпан и облечен с нови дрехи и обувки.

Малко по по-различен начин стоят нещата, когато става дума за кремация, но във всеки конкретен случаи си има специфики.

Ръцете на мъртвеца трябва да са скръстени и покрити с кърпа. В ръцете си той държи запалена свещ.

Краката на мъртвеца се връзват до момента, в който той не бъде изнесен от черквата.

На погребенията почти винаги се носи по нещо, от хората дошли да почетат мъртвия. Даровете най-често са вино, сладки и други неща.

На пода до покойника се поставя купа с пясък, в която се палят свещи.

Покойника е покрит със специално изготвено за целта покривало.

По някои краища на покойника се поставят монети около тялото и лицето.

За съдействие около цялата организация може да се потърси и траурна агенция.

Повече информация за скуош

Ако не знаете какво е скуош, време е да разберете. Това е една много интересна игра която до голяма степен се припокрива с тенисът. Заповядайте в нашия онлайн магазин и купете раници за скуош и грипове които ще са ви необходими ако решите да се захванете с този спорт.

Вълнения по време на кандидат-гимназиалните изпити

Ще мога ли да се справя с изпита?

Каква тема ще се падне?

Как да бъда по-спокоен?

Дали ще успея да вляза в гимназията, която искам?

Това са само част от въпросите, които навярно си задават кандидатстващите след 7 клас. Вълненията във връзка с прием след 7 клас са всеобщи. В тях са въвлечени главните действащи лица – седмокласниците и разбира се - учителите, както и родителите на децата. Всичко това е напълно закономерно, при положение, че от резултатите от нво 7 клас зависи бъдещето на ученика.

Динамичното ни съвремие ни показва, че без добро начало и стабилно образование не може да се надграждат знания, опит, практика. За успешната реализация на подрастващите са важни средата в която попадат, учебното заведение и нивото на преподаване там. Всяко начало е трудно, но когато детето успее да се представи отлично на изпита 7 клас БЕЛ, то придобива самочувствие и увереност, че може да се справи и с всяко следващо предизвикателство. Ето защо предварителната подготовка е толкова важна.

Всеки ученик се справя по различен начин с нервите около изпитите и на всички е ясно, че при полагане на какъвто и да е изпит успяват онези, които са учили упорито.

При посещение на курсове по БЕЛ за 7 клас

Read more: Вълнения по време на кандидат-гимназиалните изпити

7 лесни трика да започнете скромен живот

Пестеливите идеи са се превърнали в най-новата тенденция поради високите разходи за живот. Макар технологиите да правят живота ни по-лесен, той също може да ви струва повече, отколкото трябва да платите. Всекидневният живот може да е скромен, но това не означава, че трябва да живеете в пещера. Вижте някои полезни съвети за това как да си направите стилно работно място у дома или друга промяна под покрива, където живеете.

Read more: 7 лесни трика да започнете скромен живот

Проблеми с общуването – чуждия език и медитацията помагат

Учение доказаха, че непрестанният начин в търсене на познания, развитие и позитивизъм подобрява качеството ни на живот, самочувствието и оценката на околните.

Read more: Проблеми с общуването – чуждия език и медитацията помагат

Велики тенесисти

Надал и Джокович са двама от най-великите тенисисти на всички времена.Интересно е да проследите кариерите през годините и на двамата и да видите как са се развивали и кога са направили най-големите си спортни достижения.

Факт е, че още преди да е навършил 16 години Новак Джокович печели злато в Сан Ремои се класира втори в Световния шампионат, след което е обявен за най-добър състезател в Европа. През годините, битките му са били наистина значителни и с всяка една се доближаваше се повече до челната тройка в световната ранг листа. Той печели титли и турнири един след друг, като сред достиженията му са "LaBoule" и "LaPoet" във Франция, както и турнирите ITF, а през 2005 вече е професионален тенисист. От тук на сетне участията му са повече от впечатляващи, участва в турнирите от Големия Шлем в Мелбърн, Париж, Лондон и Ню Йорк, печели първия си ATP турнир, а след победата си в Метце обявен за най-младия тенисист в топ 20.

Read more: Велики тенесисти

Полагане на маркировка за детски градини и училища

Ставали сме свидетели на пътни инциденти в близост до детски градини и училища, което е един много тревожен факт. Неприятната статистика притеснява обществото, тъй като последното не смее да остави децата сибез надзор, когато отиват да се учат. Родителите настояват за полагане на необходимата маркировка, монтирането на светофари и знаци в тези зони.

Read more: Полагане на маркировка за детски градини и училища

3 начина да съчетаеш риза с тоалета през лятото

Ризата е типичната мъжка дреха, но от години насам завладя и дамския гардероб. Днес ризите са идеалното облекло за работещите момичета и дори тези с по-небрежен стил. В съчетание с морски бряг, шик и дори ленени „платна“, ризата остава подходящо избавление и за парти, а тогава е повече от важно - „must have“.

Чака ви страхотно лято, пътувания, купони, запознанства. Добре е по ръка винаги да имате универсална модна дреха, каквато е ризата. Топлите дни се нижат бързо и не е нужно да чакате края на сезона, за да си набавите практична и мулти-функционална дреха. Сега е момента да кроите планове и да стягате куфарите за ваканцията, но не и без модната риза.

Read more: 3 начина да съчетаеш риза с тоалета през лятото

Стоматолог за детето

Зъболекарите са едни от най-важните здравни специалисти до които всеки един от нас опира рано или късно. Много хора пренебрегват факта, че зъбите също имат нужда от преглед и отиват само когато ги заболи. Сами разбирате, че това е възможно най-лошия вариант. Най-вече защото ще ви излезе прекалено скъпо, за времето и болката да не говорим. Добрия стоматолог ще ви препоръча да правите прегледи през определено време за да решите възникнал проблем още в началния му стадии.

Една от най-важните дейности която стой пред всеки млад родител е изборът на детски зъболекар. Също така дилемата кога точно да заведат детето на стоматолог. На тези важни въпроси ще се опитаме да отговорим накратко в тази статия.

Read more: Стоматолог за детето

Парите равняват ли се на щастие

„Оптимиста казва Щастието не се купува с пари, а песимиста е на мнение, че Щастието не е в парите, а в количеството им“. С тази мъдра приказка може да започне и настоящата ни тема.

Често се питаме защо хората, които са милионери страдат и са нещастни, а такива, които ровят в боклука могат да се окажат истински щастливи. Истината е, че нещата се свеждат до много по-дълбоки води, а те от своя страна намират обяснения в множество тези, изследвания и проучвания на психолози и социолози.

Сред множество проведени изследвания психолозите откриват главно две групи хора в зависимост от отношението им към парите. Едните са хора, които работят нископлатена работа, но в стремежа си вечно да натрупат богатство и да постигнат повече се чувстват удовлетворени от живота. Другата група е тази на хората спечелили от лотария или сключили брак с богат човек. Те получават всичко на готово, но при тях представата за истински ценности се размива някъде и те не могат да усетят стойността да постигнат нещо сами със собствени усилия. От тук се появява и липсата на щастие.

Когато парите са свързани с някаква емоция, то и ценностната система на получаващият ги се покачва значително. Парите може да са аналог на любов, внимание, цена на всичко.

Read more: Парите равняват ли се на щастие