Каква мултимедия ще е подходяща за моята кола

Изборът на правилната мултимедия за кола винаги е трескава работа. Много от нас са любители на музиката. Едни искат точен бас и сила на звука, за да се наслаждават на любимата си музика, други търсят добра резолюция и пр..

 

Пазарът разполага с изобилие от вторични аудио високоговорители, които да заменят фабричните системи. Основното, обаче е да купите съвместимо устройство за вашия автомобил и да го инсталирате правилно, за да извлечете най-доброто от парите си.

Тук, в bgauto.eu, нашите професионалисти са винаги на разположение, за да улеснят тези сложни процеси за вас. Преди да купите подходящата мултимедия за кола на вашия автомобил, нека обсъдим различните аудио системи. Така ще може да изберете тази, според вашите нужди и бюджет.

Видове автомобилни високоговорителни системи

  1. Компонентна система от високоговорители

Както подсказва името, компонентната система от високоговорители се състои от различни компоненти, които трябва да инсталирате във вашия автомобил. Въпреки, че такива системи са трудни за инсталиране, качеството на звука и изживяването са изключителни. Наред с това трябва да вземете отделни кросоувъри и високоговорители, за да се справите с различни честоти, за да направите идеална аудио система за вашия автомобил.

Ако нямате опит и познания, опитайте се да наемете професионалист, който да монтира компонентната система във вашия автомобил. Лек недостатък на тези аудио системи е, че са по-скъпи. Високата цена се дължи на техния висококачествен строителен материал и звук, който не звучи като лоша сделка.

  1. Коаксиална система от високоговорители

Тези високоговорители с пълен обхват са най-разпространеният тип система от високоговорители на пазара. Коаксиалните високоговорителни системи са лесни за инсталиране. Те имат всички компоненти на аудио системата и са опаковани в едно цяло. Няма нужда да купувате отделно кросоувър, защото имат вграден такъв.

Качеството на звука не е толкова добро, колкото на компонентната система високоговорители. На пазара може да получите няколко високоговорителни системи с пълна гама, които се различават по цена и качество, за да изберете най-добрата, според вашия бюджет. В допълнение, тези системи могат да са от различни видове въз основа на конфигурациите на техните ленти.

2-лентова коаксиална система - Състои се от нискочестотен и високочестотен високоговорител;

3-лентова коаксиална система - Състои се от нискочестотен високоговорител, високочестотен високоговорител и средночестотен високоговорител;

4-лентова коаксиална система - Тази система има допълнителен супер-туитър, опакован в устройството;

  1. Субуфери

Субуферите са с по-малки размери, вариращи от 8 до 15 инча. Така че можете да ги поставите под или зад седалките на колата или в багажника. Субуферите добавят сила и дълбочина към вашата музика, като издават нискочестотни звуци, вариращи между 20 и 200 херца. Въпреки това, може да се наложи да закупите отделен корпус за субуферите, за да получите звук с най-добро качество.

Изображение: 6-инчов субуфер високоговорител | Fruugo EG

  1. Средночестотни високоговорители

Те са само от 3,5 до 6,5 инча и се побират най-вече във вратите на колата. Средните честоти се възпроизвеждат, чрез тези високоговорители, които варират от 250 до 2000 херца и създават детайли и яснота на системите.

  1. Високочестотни високоговорители

Те са с размер само от 0n5 до o.15 инча. Високочестотните говорители произвеждат високи звукови честоти, между 2000 до 20 000 херца и придават яснота на гласовете и инструментите в музиката. Поставете го по-високо в колата от другите шофьори, за да получите най-добрата мощност.

Характеристики, които трябва да имате предвид

Ако искате да купите нови компоненти за вашата мултимедия за кола, има някои функции, на които да обърнете внимание:

  • Чувствителност

Чувствителността означава количеството звук, което високоговорителят произвежда в зависимост от подаваната мощност. Трябва да вземете високочувствителни високоговорители за нискомощни стереосистеми или нискочувствителни високоговорители за мощни стереосистеми, за да получите оптимално качество на звука.

  • Управление на мощността

Мощността на високоговорителя, също е съществен фактор. Може да изберете високоговорител с мощност между 2 и 50 RMS за автомобилна аудио система с ниска мощност. И все пак, ако вашата аудио система има външен усилвател с висока мощност, такава във високоговорителя трябва да се увеличи в съответствие с мощността на усилвателя.

  • Въртящи се пищялки

Те са от съществено значение, ако поставите високоговорителите по-ниско в колата си, за да получите дълбочина в музиката и да произведете по-качествен и реалистичен звук. Тези пищялки са насочени с цел за по-добро изживяване.

  • Външни кросоувъри

Нискочестотните високоговорители и пищялките произвеждат различни звукови честоти. Енергията се губи, ако се опитат да възпроизведат нежеланите честоти. Следователно външните кросоувъри в компонентната система от високоговорители създават разделяне, между честотите, за да се получи чист звук от аудио системата.

В заключение:

По-горе са различните видове системи за високоговорители. Двата основни вида са компонентни високоговорителни системи и коаксиални системи. Всяка от тях има своите плюсове и минуси. Компонентната високоговорителна система е предпочитаният вариант от много клиенти поради изключителното качество на звука, което произвеждат.

Ако купувате нови компоненти на аудиосистемата, купете тези, които са съвместими с модела на вашия автомобил и пасват точно в него. За да купите и инсталирате висококачествена мултимедия за кола, подходяща всички видове превозни средства, не се колебайте да разгледате: БГАУТО.ЕУ.