Всичко, което трябва да знаете за разходите по изнасяне на мебели

Идва момент, в който трябва да се разделите с провисналия си диван, трикрако кресло или ненакланящата се облегалка.

 

Услугите за извозване на боклуци могат да са ви от полза при изхвърлянето на една мебел бързо и за по-малко, отколкото си мислите.

Ако вашите мебели все още могат да се използват, дори ще може да ги дарите от ваше име и ще ви предоставят разписка за дарение.

В това ръководство, предоставено ни от фирма за къртене София ще се докоснем до средните разходи за изнасяне на мебели, като например наемане на контейнер за боклук или даряване на използвани мебели.

Разходите за премахване на мебели зависят от няколко фактора:

  • Вашето местоположение:

Вашето географско местоположение ще повлияе на разходите за премахване на мебели. Например, работа по премахване на диван в София би струвала по-малко от същата работа в околностите на града. Разстоянието, което превозвачът на боклук трябва да измине, за да стигне до вашето местоположение, може също да увеличи цената, за да компенсира разходите за гориво и време.

  • Вид и количество мебели:

Много фирми по извозване на боклуци базират таксите си на това, колко място заемат вашите мебели в техния камион(и). Например, няколко малки стола за трапезария биха стрували по-малко от един голям диван, защото столовете заемат по-малко обем.

  • Достъпност на мебелите:

Сложността в работата може да повлияе на цената. Например превозвачът на боклуци ще таксува повече, за да пренесе диван надолу по пет стълбищни етажи, отколкото би могъл да тегли дивана, който вече е до бордюра, когато фирмата за извозване на боклуци пристигне да го вземе. Увеличаването на достъпността на вашите мебели може да ви помогне да спестите разходите за изхвърляне на мебели.

Какво е включено в цената по извозване на мебели и боклуци?

Извозването на мебели и боклуци обикновено включва всичко, което означава, че цитираната цена на проекта за премахване на боклуци ще включва. Това са всички дейности по демонтаж, вземане, изнасяне, товарене изхвърляне, труд, цена на гориво и всички приложими данъци (такси).

Какво плащат другите хора за изнасяне на мебели?

Проучете, какво са платили другите за проектите по премахване на мебели. Така ще имате ясна представа, какво представят и колко струват тези проекти.

Трябва ли да дадете бакшиш на екипа за отстраняване на боклуци?

Никога не трябва да се чувствате задължени да давате бакшиш, но повечето хора и фирми го практикуват.

При по-сложна работа по изнасяне на мебели, бакшишът определено е нещо, което трябва да имате предвид.

Бакшиш от 10-20% е добър диапазон за насочване за добре свършена сложна работа по отстраняване на боклуци.

Също така е добър жест да предложите напитка или дори леки закуски на работниците за работа, която продължава няколко часа. Добрата услуга винаги трябва да е възнаградена!

Попитайте за отстъпки

Фирма за извозване на мебели и извозване на боклуци може да предложи индивидуална оферта на всеки.

Един лесен начин да спечелите добра отстъпка от разходите за извозване на боклук е да попитате превозвача на боклук, дали предлага отстъпки и на какви хора, организации, при какви условия.

Може да проверите уебсайта на адрес: https://xn--h1adsi2b.com, за да видите и актуални оферти.

Ако сте готови да спестите от изхвърлянето на старите мебели, започнете оттук, за да намерите местни фирми за извозване на боклуци.

Въведете града си в полето за търсене, за да намерите местни компании за отдаване под наем на контейнери и извозване на боклуци. Кърти.com е една от тях!

Не забравяйте да прочетете отзивите на клиентите и да се обадите, за да получите най-изгодните оферти по вашия проект и относно премахването на боклуците.