Твърдостта на ортопедичните матраци

Днес ортопедични матраци могат да бъдат закупени от всеки мебелен магазин, който предлага асортимент спални мебели. Преди, обаче да получите дискомфорт в гръбначния стълб, трябва да разберете, от какво зависи това лечебно свойство.

 

Състоянието на гръбначния стълб в съня, зависи от неговата правилна позиция. Тя може да бъде постигната с правилно избрана твърдост на матрака. Ортопедичните матраци варират в степен твърдост. Разпределянето на мемори пяна определя моделите матраци като твърд, средно твърд и мек.

На мек матрак ще бъде удобно и меко за сън, като на легло от пера, но благодарение на ортопедичните свойства е полезно и за гърба. Такъв матрак ще осигури комфорт за хора с тегло до 100 килограма, свикнали да спят на страни. Подходящ е и за тези, които имат проблеми с лумбалните прешлени и проблеми със съдовите и ставните заболявания.

Матракът със средна твърдост има свойства на меки и твърди матраци, поради комбинацията от еластични и твърди пълнители. Те са идеални за хора с проблеми на гръбначния стълб. Същото удобство от матрака със средна твърдост ще бъде оценено от хора, които са свикнали и обикновено спят на гърба си.

Твърдостта на матраците

Твърдите матраци са идеални за деца, юноши и хора, страдащи от заболявания на гръдния кош. Те също така осигуряват отлична подкрепа в таза и цервикалния гръбнак, поради използването само на твърди пълнители и дизайн. Почитателите на съня по стомаха ще оценят техните великолепни еластични свойства.

Друга избрана група матраци са матраците с различни страни на твърдост. В този случай придобитият матрак има две различни степени на твърдост по различните страни. Това го прави много адаптивен в различните ситуации и желания, на ползващият, както и в случай на гости.