Трикове за по-лесно научаване на чужд език

Един трик който ще ви помогне много в изучаването на английски е да учите всеки ден по 30 думи. За три месеца ще успеете да научите една много сериозна база с думи която е най-използваната и натам вече ще е много лесно защото ще знаете главната част и за следващите ще се досещате от контекста на текста.

Друг вариант за хората които запаметяват по-бавно – пишете думите. Чуждия и превода на български. Много ефективен вариант защото ги изговаряте на ум, четете ги и ги пишете – всичко това комбинирано дава чудесни резултати.

Друг много добър метод за учене на чужд език е да го практикувате в различни варианти. Слушайте музика на езика който учите – опитвайте се да си я превеждате. След това вижте оригиналния текст и разберете пропуските. Този начин е много важен за да може да разбирате чужденците докато ви говорят. Пишете на чужд език, както казахме – чрез писане се запаметява много лесно. Говорете – задължителния метод при учене на език. Ако нямате събеседник – говорете на себе си, няма никакъв проблем и също е ефективно.

Astony-bg.com

thebritishhouse.eu