Трикове за по-лесно научаване на чужд език

Решили сте да изучавате чужд език? Това е чудесно, но преди това прочетете тази статия която ще ви предупреди за най-честите грешки които допускат учениците.

По мнение на учители от езиковите школи, има няколко типа и повтарящи се грешки които курсистите правят по време на курсовете по чужд език. Тук ще напишем за някои от тях:

Недостатъчно внимание към лексиката и частта с граматика. Тези части са най-важните – във всички езици. Ако не ги научите или затвърдите грешни знания, след това ще е доста трудно да ги поправите. Лексиката и граматиката трябва да се разучат още преди да сте започнали с изучаването на думите. Отделете необходимото време за изучаването на тези части от езика и ги затвърдете сериозно. Всеки човек е различен и времето за което ще ги научите е различно. Това не бива да ви притеснява.

Един трик който ще ви помогне много в изучаването на английски е да учите всеки ден по 30 думи. За три месеца ще успеете да научите една много сериозна база с думи която е най-използваната и натам вече ще е много лесно защото ще знаете главната част и за следващите ще се досещате от контекста на текста.

Друг вариант за хората които запаметяват по-бавно – пишете думите. Чуждия и превода на български. Много ефективен вариант защото ги изговаряте на ум, четете ги и ги пишете – всичко това комбинирано дава чудесни резултати.

Друг много добър метод за учене на чужд език е да го практикувате в различни варианти. Слушайте музика на езика който учите – опитвайте се да си я превеждате. След това вижте оригиналния текст и разберете пропуските. Този начин е много важен за да може да разбирате чужденците докато ви говорят. Пишете на чужд език, както казахме – чрез писане се запаметява много лесно. Говорете – задължителния метод при учене на език. Ако нямате събеседник – говорете на себе си, няма никакъв проблем и също е ефективно.

Astony-bg.com

thebritishhouse.eu