Надал и Джокович

Ако следите кариерата на Докович ще знаете, че печели злато в Сан Ремои се класира втори в Световния шампионат, след което е обявен за най-добър състезател на стария континент. Всичко това постига още преди да е навършил 16 години, което е наистина много. В титлите и постиженията на Новак Джокович влизат и победи в престижните състезания като "LaBoule" и "LaPoet" във Франция, както и турнирите ITF, където се изкачва на 40-ти място като най-добър млад тенисист.

Друг любопитен момент от спортната му кариера е през 2003 година, когато като част СЧГ за Купа Дейвис и играе и срещу България, а през 2005 година започва професионално да се занимава с тенис.

Така Ноле участва на турнирите от Големия Шлем в Мелбърн, Париж и Лондон, като в Ню Йорк достига до трети кръг. Година по-късно, той печели първия си ATP турнир, а след него с победата си в Метц става най-младия тенисист в топ 20.

Не изпускайте нито един мач, гледайте тенис на живо в този сайт. Тенис срещите с известни тенесисти ви гарантира интерсно прекарано време.

Спортният дух на сърбина не угасва и той напредва все повече с всеки един изминал ден. Големите му достижения са през 2007 година, когато печели редица престижни турнири и първенства. Така стига до откритото първенство на САЩ и първия си финал от Галям Шлем.

Рафаел Надал е един от великите тенисисти, които още преди да навършат 16 години са печелили среща от турнир на АТП. Кариерата му започва през 2002 година с участие в АТП Тур в Майорка, където парагваеца Рамон Делгадо. Три години по-късно и след много турнири и усърдни тренировки, Рафаел Надал е признат за един от най-добрите тенисисти в света. На практика той е испанската сензация, която бие рекорда на Матс Виландер за най-много титли, спечелени от тийнейджър за един сезон. Така през 2008 година ставапетият човек, печелил турнир от Големия шлем без загуба сет, а през 2012 става №1 в света.