Оптимизация за повишаване на посетителите

Представете си, че при създаването на уеб сайта си, не вземате предвид търсещите машини. Но пък все още го правите, нали?

И все пак какво бихте направили, ако вземате предвид единствено и само своите читатели и посетители? Ами първо няма да кръщавате страниците си, за да може търсачката да ги разпознае, няма да насищате и текста с прекалено много ключови думи, нали?

Няма да пишете статии по тема, заради която търсачките биха ви наградили с по-високо място в своите страници с резултати.

Има уеб сайтове, които направо могат да убият желанието на човек да ги чете. Те са направени с цел да бъдат удобни за търсачките, но не и за живия човек, който би се поинтересувал да почете, да поразгледа нещо интересно и полезно.

Поради това, въпреки първите си места по страниците с резултатите на търсачките, посещенията им всъщност са прекалено малко. Такива уеб сайтове не се радват на популярност, и веднъж попаднал там, потребителят бърза да си “излезе” и освен, че никога вече не се връща там, той и не споменава сайта на познатите си.

Докато това е очевадно за повечето от нас като потребители и на дизайнерите и маркетолозите, все пак някои от SEO специалистите не притежават това ниво на фокусиране, когато започнат да правят някакви промени по даден сайт.

Всичко, което трябва да направите като уеб мастър е да обърнете внимание на читателите, а не само на машините, защото хората могат да донесат успех на вашия бизнес, но не и машината. Ето защо разгледайте всички опции, като добавяне на съдържание в социални мрежи, прибавяне на медия в сайтовете, на които се качват клипове, както и оригиналното съдържание. Правете всичко с мисъл за потребителя и читателя, а не с мисъл как да се харесате на търсачката. Нея все ще успеете да излъжете, но как ще го направите това с един жив, дишащ и пълен със свои претенции и вкусове човек?

PromoPointbg.com – seo оптимизация за сайтове и онлайн магазини на достъпна цена и със сигурен ефект. Потърсете ни за консултация още днес!