Важни насоки при монтаж на ПВЦ дограма

dogramaremontДо преди 20 години монтажът на ПВЦ дограма се срещаше рядко в българските градове и села. Днес все по-често забелязваме профили от поливинилхлорид навсякъде, тъй като те се продават на достъпни цени, а в същото време предоставят висока функционалност. За да получите пълноценна топло и шумоизолация на помещенията ви е нужно да монтирате новите прозорци по правилен начин. В тази статия ще дадем някои насоки, които ще ви бъдат от полза.

Бихме ви предложили да се възползвате от качествен монтаж на дограма от Master Plastik, тъй като фирмата разполага с обучен персонал, който ще свърши работата прецизно и с гаранция. Естествено, вие трябва да имате познания кое е важно при ремонтните дейности и за това прочетете следващите редове на тази публикация. Подредили сме шест основни правила за вас, тъй че не пропускайте да ги прочетете.

Първото правило, се касае до употребата на оригинални продукти, които ще получите с необходимия сертификат и гаранционна карта. Сертификатът е от водещо значение, защото потвърждава европейските стандарти за изработка и експлоатация на дограми. Разбира се, важно е да се спазват и техническите препоръки включени към новите ви ПВЦ профили. Пълната документация при покупка на дограма е задължителна, за да сте сигурни, че инвестирате в добър продукт.

Правило номер две при монтажната работа е взимането на точните размери за поставянето на ПВЦ дограма. Обикновено това се извършва от специалисти  минали през предварителни курсове и са запознати със строителните работи. Опитът е главният фактор, който ще помогне на майстора да оразмери прозорците и вратите ви, за да постави новата дограма. Ако го правите самостоятелно, то направете предварителна консултация, тъй като грешните размери на прозорците и вратите биха довели до топлинни загуби и други проблеми.

Третото правило е подготовката на клиента за монтажа на дограмата. Потребителите трябва да знаят, че в собствеността им ще се извършва тежък труд, което изисква почистване на помещенията и съдействие на майсторите. Когато се демонтира стара дограма излиза голямо количество прах, а това налага клиентът да покрие мебелите си, за да не се замърсят. В случай, че се прави цялостен ремонт на жилище или работно място, то тогава нещата са по-лесни.

Четвъртото правило обвързваме с правилното транспортиране на ПВЦ дограмата до посочения от вас обект. Важно е използваните возила да не позволят нараняване и деформация на профилите. Доставката на нови прозорци се извършва със специално оборудвани превозни средства и при присъствието на надзорник.

Петото правило е спазване на стриктната последователност по операциите при слагане на дограмата. В началото се прави демонтаж на отваряемите елементи на старата дограма и се премахва рамката. Следват действия по монтаж на новозакупените профили, което включва употреба на различни материали и инструменти. Не бива да се пренебрегват дори и малките детайли, като поставяне на первази, щори и други аксесоари.

Шестото последно правило, е да не купуваме евтини продукти. Многокамерните ПВЦ дограми позволяват съпротива срещу капризите на времето и ви дават отлични топло и шумоизолационни свойства. Добрите производители дават дълга гаранция за дограмите си, защото са сигурни във висококачествената изработка.

Монтажните дейности при дограмата са важни ако искате тя да даде максимума от себе си. При положение, че купите съвременна ПВЦ дограма, то последната ще издържи десетки години, без да претърпи никакви повреди и визуални промени.